Leestijd

2,2 min

Geschreven door

AceStart

Website onderhoud: 3 redenen waarom het zo belangrijk is

Website onderhoud is belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je website er piekfijn uitziet en goed functioneert, zonder storingen of fouten. Net als auto’s hebben websites onderhoud nodig om goed te functioneren. In deze blog enkele van de belangrijkste redenen waarom wij geloven dat het belangrijk is om een website te onderhouden.

1. Het verbetert de veiligheid

Wil jij ook dat je website bezoekers een positieve ervaring hebben? Beveiliging is de belangrijkste reden waarom website onderhoud zo belangrijk is. Als jouw organisatie een Content Management Systeem (CMS) zoals Drupal of WordPress gebruikt, wil je ervoor zorgen dat je website op de hoogte blijft van softwarepatches en beveiligingsupdates.

Als je dit niet doet, krijgen hackers de kans om gegevens van de website te stelen. Websiteonderhoud is daarom essentieel voor elke organisatie die afhankelijk is van haar website voor zaken of activiteiten.

2. Het verhoogt het websiteverkeer

De meeste mensen beseffen niet dat een website is als een levend ding – het moet worden gevoed en verzorgd, of het zal verwelken en sterven. Om zoekers de beste kwaliteit inhoud te bieden, verhogen zoekmachines zoals Google de ranking voor websites die regelmatig worden bijgewerkt.

Een hogere ranking verhoogt de zichtbaarheid van jouw website, wat de kans vergroot dat jouw inhoud verschijnt wanneer doelpubliek zoekt op relevante trefwoorden. Je website bijwerken met waardevolle informatie, gebroken links repareren, dubbele pagina’s verwijderen en de inhoud bijgewerkt houden, helpt zowel nieuwe als terugkerende bezoekers aan te trekken.

3. Het optimaliseert de bezoekerservaring

Een website is vaak de eerste indruk die mensen van de organisatie hebben, dus wil je er zeker van zijn dat het een goede is! Door je website regelmatig bij te werken met deelbare inhoud, zoals komende evenementen, fotogalerijen en blogs, krijgt je publiek een idee van wie je bent en wat je doet. Ga de dialoog aan met het publiek door bruikbare items op te nemen, zoals een inschrijvingsformulier voor de nieuwsbrief en social media-iconen die verwijzen naar het profiel van jouw organisatie.

Een goed onderhouden website helpt jouw merk, werk en missie te promoten. Verwijder informatie die verouderd is en voer een website-audit uit om problemen en fouten op de website op te sporen. Doe dit regelmatig, zodat je bezoekers de best mogelijke gebruikerservaring kunt bieden.

Zie je in wat de voordelen zijn van website onderhoud maar focus je je liever op de core-business van je bedrijf? Wij snappen dat en helpen je graag! Als wij het onderhoud van je website voor je uitvoeren is jouw website altijd up to date en kun jij de focus houden op de dingen die JIJ leuk vindt. WIN-WIN.

Neem nu contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Wil je meer waardevolle informatie?

Neem dan contact op met AceStart en begin de online boost die jouw bedrijf verdient!

Samen met onze kennis maak jij jouw bedrijf tot een online succes.

Jacco van Lith
Webmaster bij AceStart

Dit formulier is onderhevig aan onze privacyverklaring

Gerelateerde tips