Leestijd

2,4 min

Geschreven door

AceStart

6 tips voor het maken van een professionele website

Wil je een website maken? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog geven we 6 tips voor het maken van een professionele website. Volg deze tips en je website ziet er straks net zo goed uit als die van je concurrenten!

Tip 1. Kies een mooi websiteontwerp

Het eerste wat bezoekers zien als ze je website bezoeken, is het ontwerp. Zorg ervoor dat het er professioneel uitziet en past bij wat je website is. Overweeg een professionele ontwerper in te huren om een ontwerp op maat te maken, of kijk naar het gebruik van populaire websitesjablonen.

Tip 2. Gebruik afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit

Beeldmateriaal is een van de belangrijkste elementen van een website. Het trekt bezoekers aan en zal hen langer betrokken houden. Kies foto’s en video’s met een hoge resolutie die relevant zijn voor de inhoud, en zorg ervoor dat ze geoptimaliseerd zijn voor het web.

Tip 3. Schrijf overtuigende teksten

Je website moet een duidelijke, foutloze tekst hebben die bezoekers interesseert voor wat je doet of verkoopt. Zorg ervoor dat jouw kop pakkend en informatief is, en vergeet niet om subkoppen, opsommingstekens en andere elementen toe te voegen voor gemakkelijk bladeren.

Tip 4. Vraag feedback van anderen

Voordat u uw website lanceert, is het een goed idee om feedback te krijgen van mensen die u vertrouwt. Vraag hen wat zij vinden van het ontwerp, de inhoud en andere elementen van jouw website. Dit zal helpen om de website verder aan te passen voordat je deze online zet.

Tip 5. Zorg ervoor dat de website geoptimaliseerd is voor zoekmachines

SEO (search engine optimization) is een belangrijk onderdeel om bezoekers naar je website te krijgen. Zorg ervoor dat de inhoud goed geschreven en relevant is en trefwoorden bevat die verband houden met het onderwerp. Zorg er ook voor dat alle afbeeldingen de juiste tags en metadata hebben, en dat je URL-structuurtechnieken gebruikt zoals het toevoegen van trefwoorden in URL’s.

Tip 6. Blijf mobielvriendelijk

Het maken van een mobielvriendelijke website is essentieel als je wilt dat alle bezoekers optimaal van je site kunnen genieten. Wanneer je een website maakt met Wix, wordt er automatisch een mobielvriendelijke versie gemaakt, zodat je bij kunt blijven in de steeds mobielere wereld.

Om er zeker van te zijn dat jouw mobiele website voldoet, bekijk je hem in de positie van de gebruiker en test je elke pagina en knop. Vergeet ook niet dat een mobiele site schoner en minder rommelig moet zijn dan een desktopversie, dus overweeg om pagina-elementen te minimaliseren en sommige items, zoals het menu, te verkleinen.

6 website tips om niet te vergeten

Door deze 6 tips voor het maken van een professionele website te volgen, ben je zeker van een website die er goed uitziet en verkeer naar jouw bedrijf leidt. Veel succes met de lancering van jouw website!

Wil je graag jouw website laten maken? Neem dan nu contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Wil je meer waardevolle informatie?

Neem dan contact op met AceStart en begin de online boost die jouw bedrijf verdient!

Samen met onze kennis maak jij jouw bedrijf tot een online succes.

Jacco van Lith
Webmaster bij AceStart

Dit formulier is onderhevig aan onze privacyverklaring

Gerelateerde tips