Leestijd

2,7 min

Geschreven door

AceStart

Mobile First: hoe zorg je dat je website mobielvriendelijk is?

Wil je website mobiel vriendelijk maken? Dat is een goede keuze! In deze blog leggen we uit hoe je dat doet. We vertellen over het belang van een mobiele website en geven je 5 tips voor het maken van een mobielvriendelijke website.

Wat is een mobielvriendelijke website?

Als je een website wilt maken, is één van de eerste dingen die je moet overwegen of deze al dan niet mobiel vriendelijk moet zijn. Een mobielvriendelijke website is een website die gemakkelijk kan worden gelezen en gebruikt op een kleiner scherm, zoals een smartphone of tablet. Dit wordt steeds belangrijker nu steeds meer mensen hun mobiele apparaten gebruiken om op het internet te surfen.

Via website eerste contact met potentiële klant

Als je een bedrijf runt in de huidige digitale wereld is de kans groot dat jouw website het eerste contactpunt is tussen jou en potentiële klanten. Recente studies tonen zelfs aan dat bijna 60% van al het internetverkeer afkomstig is van mobiele apparaten. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de website zo is ontworpen dat hij goed functioneert op die apparaten.

Groot verschil mobielvriendelijke website

Een mobielvriendelijke website kan een groot verschil maken, het verhoogt niet alleen je zichtbaarheid, het leidt ook tot een hogere klanttevredenheid, meer bezoekers en meer conversies. Of je nu een kleine onderneming hebt of een multinationaal bedrijf, een mobiele website is essentieel.

Jouw website mobielvriendelijk maken

Gelukkig hoeft het mobielvriendelijk maken van jouw website niet ingewikkeld te zijn. Je kunt je huidige desktopsite met een paar kleine trucjes eenvoudig ombouwen tot een gebruiksvriendelijke mobiele website. Hier zijn 5 tips om een website te maken die er op elk apparaat goed uitziet:

Tip 1. Gebruik een responsief ontwerp

Dit betekent dat je website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van het apparaat waarop hij wordt bekeken. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat jouw website er op alle apparaten goed uitziet.

2. Houd het ontwerp eenvoudig

Als het gaat om mobiele apparaten, is minder absoluut meer. Blijf bij een eenvoudig ontwerp dat gemakkelijk te navigeren is. Vermijd te veel afbeeldingen of video’s, want die kunnen de website vertragen.

3. Gebruik grote lettertypes

Kleine lettertypes kunnen moeilijk te lezen zijn op mobiele apparaten, dus zorg ervoor dat je tekst groot genoeg is om goed leesbaar te zijn.

4. Optimaliseer je afbeeldingen

Afbeeldingen kunnen veel ruimte innemen op een mobiel apparaat, dus het is belangrijk om ze te optimaliseren voor gebruik op kleine schermen. Dit betekent dat je ze comprimeert zodat ze kleiner worden zonder aan kwaliteit in te boeten.

5. Test de website

Voordat je je mobielvriendelijke website lanceert, moet je hem testen op alle verschillende soorten apparaten om er zeker van te zijn dat hij eruit ziet en werkt zoals jij wilt. Niets is erger dan er te laat achter komen dat de website er niet goed uitziet op één type telefoon of tablet!

Je hebt nu alle noodzakelijke informatie om je website mobielvriendelijk te maken. Met deze tips kun je een website maken die er geweldig uitziet en gebruiksvriendelijk is voor mobiele gebruikers. Start vandaag website maken en maak je website mobiel vriendelijk! Succes!

Liever een beetje hulp of het maken van de website uitbesteden? Wij helpen je graag!

Wil je meer waardevolle informatie?

Neem dan contact op met AceStart en begin de online boost die jouw bedrijf verdient!

Samen met onze kennis maak jij jouw bedrijf tot een online succes.

Jacco van Lith
Webmaster bij AceStart

Dit formulier is onderhevig aan onze privacyverklaring

Gerelateerde tips