Leestijd

2,5 min

Geschreven door

AceStart

Hoe maak ik zelf een website: de eerste 3 stappen

Zelf een website maken is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Wil jij een website starten, maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken?

Geen zorgen, wij leggen het je stap voor stap uit. In deze blog vertellen we je welke 3 stappen je dient te nemen voor het maken van een website. Lees snel verder en ontdek hoe gemakkelijk het is om zelf een website op te zetten!

Stap 1. Kies en registreer een domeinnaam

Eerst en vooral: om een website te maken, moet je een domeinnaam kiezen. Dit is de naam van de website en de unieke identificatie voor jouw website – bijvoorbeeld www.example.com. Zonder domeinnaam kan de website niet functioneren. Zodra je een domeinnaam hebt, kun je je website opzetten en beginnen met het delen van informatie met de wereld.

Domeinnamen kosten meestal ongeveer €10,- per jaar, en ze worden automatisch verlengd totdat je ze opzegt. Wanneer je een domeinnaam bezit, heb je volledige controle over jouw website – dus kies verstandig!

Stap 2. Kies een platform voor het bouwen van een website

Als je van plan bent een website te bouwen, is de eerste stap het kiezen van een platform. Er zijn honderden verschillende websitebouwers, en als je de verkeerde kiest, kun je helemaal opnieuw beginnen met een nieuw platform. Daarom is het belangrijk goed te kijken wat bij je past, hier onderzoek naar te doen en een bouwer te kiezen die nu en in de toekomst goed zal werken.

Twee websitebouwers, Shopify en WordPress, worden het meest gebruikt. WordPress is de meest flexibele (gratis) tool om elk soort website te bouwen, van klein tot groot, en het is vriendelijk voor beginners.

Shopify biedt een website-bouwservice om je eigen website en online winkel te maken. Dit is ideaal voor kleinere merken, kleine bedrijven en particulieren die een eenvoudige website nodig hebben.

Stap 3: Begin met het bouwen van de website en kies een webhosting service

Nu komt het spannende gedeelte; het maken van je website! Een webhost is een bedrijf dat de technologie en diensten levert die nodig zijn om de website op het internet te bekijken.

Om te beginnen met het maken van een website met bijvoorbeeld WordPress, moet je je eerst aanmelden bij een webhosting provider van jouw voorkeur. Gelukkig hebben bijna alle gerenommeerde en betrouwbare webhosting diensten een geïntegreerde één-klik installatie voor WordPress, waardoor het voor jou heel gemakkelijk is.

Zodra je een webhostingdienst hebt, kun je beginnen met het maken van de website. Je kunt het uiterlijk en de functies van de website aanpassen met thema’s en plugins. Dit zijn stukjes software die je helpen krachtige websites te maken zonder codering.

Klaar?

En daar heb je het – drie eenvoudige stappen om te beginnen met het maken van een professioneel uitziende website. Nu is het aan jou om hem te vullen met inhoud en dan kun je naar buiten treden! Veel succes!

Toch liever een website laten maken? Wij helpen je graag met het maken van een professionele en snelle website!

Wil je meer waardevolle informatie?

Neem dan contact op met AceStart en begin de online boost die jouw bedrijf verdient!

Samen met onze kennis maak jij jouw bedrijf tot een online succes.

Jacco van Lith
Webmaster bij AceStart

Dit formulier is onderhevig aan onze privacyverklaring

Gerelateerde tips