Leestijd

3,7 min

Geschreven door

AceStart

Website maken: 6 punten die handig zijn om van tevoren over na te denken

Ben je bezig met het maken of herontwerpen van je website? Lees dan nu deze zes punten om dit proces soepeler te laten verlopen.

1. Zet je wensen duidelijk op papier

Het maken van een website kan een ontmoedigende taak zijn, maar het is een stuk eenvoudiger als je een duidelijk plan in gedachten hebt voordat je begint. Wat wil je met de website bereiken? Wat zijn de belangrijkste doelen?

Zoek uit wat het doel van je website is, wat voor soort inhoud je wilt opnemen en welke functies je nodig hebt. Dit bespaart je op de lange termijn tijd en geld, omdat je geen dingen koopt die je niet nodig hebt.

Als je eenmaal weet wat je website nodig heeft, zet je wensen dan op papier, zodat je er later op terug kunt grijpen. Als je alles op één plek hebt, is het hele proces veel minder overweldigend.

2. Bepaal hoe belangrijk je het design van je website vindt

Het ontwerp van een website is belangrijk, maar het is niet het enige dat telt. Je moet vooraf overwegen hoeveel je bereid bent uit te geven aan het ontwerp.

Als je een website wilt die er echt professioneel uitziet, moet je misschien investeren in wat aangepaste foto’s of een ontwerper inhuren. Er zijn echter ook veel gratis sjablonen beschikbaar, dus je kunt er zeker mee uit de voeten zonder heel veel geld uit te geven. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen hoe belangrijk het ontwerp van je website is voor jouw bedrijf.

3. Bepaal of je een website of webshop wilt

Je hebt dus besloten dat je een website wilt maken. Maar een vraag blijft: moet je kiezen voor een gewone website of een webshop? Over het algemeen brengt een webshop meer kosten met zich mee, omdat je meer ruimte nodig hebt en dus een groter hostingpakket.

Als je echter speciale aanbiedingen hebt in je webshop, zul je waarschijnlijk meer verkeer naar je website krijgen. Dit is iets waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van hosting. Als je niet van plan bent om iets te verkopen via je website, dan is een gewone website waarschijnlijk voldoende. Wil je echter een webwinkel opzetten, dan is een webshop de aangewezen weg.

4. Kies een goedkope extensie voor je domeinnaam

Wanneer je een website maakt, is één van de eerste dingen die je moet doen het kiezen van een domeinnaam. Een eigen domeinnaam straalt professionaliteit uit. En hoewel er genoeg gratis domeinnaam opties zijn, is het de moeite waard om te investeren in je eigen aangepaste domeinnaam als je je website een professionele uitstraling wilt geven.

Aangepaste domeinen kunnen echter vrij prijzig zijn, zoals een .SHOP domein. Gelukkig zijn er ook goedkopere opties beschikbaar, zoals .NL- en .SITE-domeinen. Dus als je een budget hebt, hoef je je geen zorgen te maken: je kunt nog steeds een geweldige domeinnaam voor je website krijgen zonder dat het je geld kost.

5. Waar kies je voor; maak je je website zelf of besteed je dit uit

Het maken van een website is een cruciaal onderdeel van elk bedrijf. Het is het eerste wat potentiële klanten te zien krijgen als ze online naar jouw bedrijf zoeken. Daarom is het belangrijk dat je website professioneel en up-to-date is. Er zijn twee belangrijke opties voor het maken van websites: zelf doen of uitbesteden.

Zelf doen kan goedkoper zijn, maar vergt tijd en enige technische kennis. Een website laten maken kan duurder zijn, maar het geeft je wel de mogelijkheid om een website te hebben die professioneel is ontworpen en ontwikkeld. Uiteindelijk hangt de beslissing om je website zelf te maken of uit te besteden af van budget en kennisniveau.

6. Bekijk goed welk hostingpakket je nodig hebt

Hosting is een belangrijk onderdeel voor het maken van een website, maar het kan gemakkelijk zijn om overweldigd te worden door alle opties die er zijn. Als je niet weet wat jij nodig hebt, adviseren we je graag over de beste optie voor jouw situatie. Upgraden is ook geen probleem, wees dus niet bang om klein te beginnen. Je kunt altijd bijsturen als dat nodig is.

Heb jij wel budget maar geen kennis? Of misschien geen budget en geen kennis? Of heb je beide wel maar focus je je liever op andere dingen? In alle gevallen kunnen wij je helpen! Wij helpen je snel, professioneel en goedkoop. Bel nu voor het bespreken van de mogelijkheden.

Wil je meer waardevolle informatie?

Neem dan contact op met AceStart en begin de online boost die jouw bedrijf verdient!

Samen met onze kennis maak jij jouw bedrijf tot een online succes.

Jacco van Lith
Webmaster bij AceStart

Dit formulier is onderhevig aan onze privacyverklaring

Gerelateerde tips