Leestijd

2,4 min

Geschreven door

AceStart

Wat maakt een website goed? 10 tips voor een goede website

Wil je een website die goed converteert? Of wil je gewoon weten hoe je website beter kan presteren? In dit artikel geven we 10 tips waarmee je aan de slag kan. We bespreken punten als website design, usability en conversie-optimalisatie. Doe er je voordeel mee!

1. Houd het ontwerp van de website strak en eenvoudig

Het ontwerp van je website moet schoon en eenvoudig zijn. Te veel rommel leidt bezoekers alleen maar af van je belangrijkste boodschap. Blijf bij een minimalistische aanpak en gebruik witruimte in je voordeel.

2. Zorg ervoor dat je website responsief is

Een responsieve website is een must in de huidige’ mobiele wereld. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones en tablets om op het web te surfen. Als je website niet responsief is, loop je waardevol verkeer en potentiële klanten mis.

3. Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dit geldt vooral voor websites. Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit om bezoekers een goede indruk te geven van uw bedrijf. Maar niet te een te hoge kwaliteit, want dat is weer slecht voor je snelheid.

4. Gebruik duidelijke en beknopte tekst

De tekst van de website moet duidelijk en beknopt zijn. Niemand wil lange alinea’s tekst doorlezen. Kom ter zake en gebruik waar mogelijk opsommingstekens.

5. Maak gebruik van een oproep tot actie

Zorg ervoor dat je gebruik maakt van calls to action (CTA’s) op je website. Een CTA is een tekst of knop die bezoekers aanzet tot een specifieke actie, zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief of het downloaden van een whitepaper.

6. Optimaliseer je website voor zoekmachines

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is belangrijk als je wilt dat je website zichtbaar is in zoekmachines zoals Google. Gebruik de juiste trefwoordzinnen en zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is voor zowel gebruikers als crawlers van zoekmachines.

7. Gebruik social media

Sociale media is een krachtig instrument dat je kan helpen je website en inhoud te promoten. Wees actief op relevante platforms en deel de inhoud regelmatig.

8. Analyseer je websitegegevens

Zorg ervoor dat je regelmatig je websitegegevens analyseert. Google Analytics is een gratis en gebruiksvriendelijke tool die waardevolle inzichten geeft in het verkeer en de prestaties van uw website.

9. Test, test, test

Je kunt nooit te veel testen. Het testen van verschillende elementen op je website, zoals koppen, afbeeldingen en oproepen tot actie, is de beste manier om uit te vinden wat werkt en wat niet.

10. Houd je website up-to-date

Last but not least, zorg ervoor dat je je website up-to-date houdt. Controleer regelmatig op gebroken links, verouderde inhoud en nieuwe versies van software en plugins.

Met deze tips in gedachten, kun je een hoog converterende website laten maken die je zal helpen je zakelijke doelen te bereiken. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog!

Heb je liever dat wij het voor je doen? Bel dan nu voor het maken van een afspraak!

Wil je meer waardevolle informatie?

Neem dan contact op met AceStart en begin de online boost die jouw bedrijf verdient!

Samen met onze kennis maak jij jouw bedrijf tot een online succes.

Jacco van Lith
Webmaster bij AceStart

Dit formulier is onderhevig aan onze privacyverklaring

Gerelateerde tips