Leestijd

2,2 min

Geschreven door

AceStart

5 tips voor een uitstekend webdesign

Het maken van een strakke, moderne, professionele website kan ontmoedigend zijn. Maar met een paar tips ben je goed op weg om indruk te maken op websitebezoekers en van hen klanten te maken. Hier zijn 5 tips voor een uitstekend webdesign.

Tip 1. Kies het juiste platform

Er zijn veel verschillende platforms beschikbaar voor het bouwen van websites die gemakkelijk in gebruik zijn en geen codering vereisen. Kies een platform dat eenvoudig te gebruiken is en ontworpen is voor professionals, zoals WordPress of Squarespace. Je kiest een een sjabloon, voegt je eigen inhoud toe en je kunt aan de slag. Met het juiste platform kun je een website maken die zowel professioneel als gebruiksvriendelijk is.

Tip 2. Gebruik Responsive Design

Als je een website maakt, is één van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden dat deze responsief moet zijn. Responsive design betekent dat de website er op alle schermen goed uitziet, van kleine telefoon schermen tot grote desktop monitoren. Door ervoor te zorgen dat uw website responsief is, zorgt u ervoor dat iedereen van uw inhoud kan genieten, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Tip 3. Inhoud van hoge kwaliteit toevoegen

De website moet interessante en boeiende inhoud hebben om bezoekers terug te laten komen. Zorg ervoor dat je foto’s, video’s, blogberichten en andere soorten inhoud toevoegt om ze betrokken te houden bij jouw site. Het is ook belangrijk om de inhoud regelmatig bij te werken om ervoor te zorgen dat bezoekers terug komen.

Tip 4. Maak de navigatie gemakkelijk

Zorg ervoor dat de navigatie duidelijk en eenvoudig is, zodat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken op de website. Voeg zoekbalken, menu’s en interne links toe om het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken de informatie te vinden die ze nodig hebben.

Tip 5. Voeg een contactpagina of contactpersoon toe

Zorg voor een contactpagina zodat bezoekers gemakkelijk contact kunnen opnemen met vragen of verzoeken. Dit zal hen meer vertrouwen geven om met jouw bedrijf in zee te gaan en het proces voor hen gemakkelijker maken.

Investeren in een goed webdesign is één van de beste manieren om ervoor te zorgen dat jouw online aanwezigheid zich onderscheidt van de concurrentie. Met deze tips maak je een aantrekkelijke, professionele website die gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren is. Of je nu een klein bedrijf of een groot bedrijf hebt, ervoor zorgen dat je website er goed uitziet en gemakkelijk te gebruiken is, zal je helpen meer klanten aan te trekken.

Ben je op zoek bent naar meer hulp met webdesign, bekijk dan zeker onze webdesign diensten! Wij bieden specifieke ontwerpen die specifiek zijn afgestemd op jouw merk en zakelijke behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen.

Wil je meer waardevolle informatie?

Neem dan contact op met AceStart en begin de online boost die jouw bedrijf verdient!

Samen met onze kennis maak jij jouw bedrijf tot een online succes.

Jacco van Lith
Webmaster bij AceStart

Dit formulier is onderhevig aan onze privacyverklaring

Gerelateerde tips