Leestijd

2,6 min

Geschreven door

AceStart

4 tips voor het kiezen van je domeinnaam

Als je een bedrijf begint, is één van de belangrijkste beslissingen die je neemt het kiezen van de naam. Hetzelfde geldt voor de naam van de website. De domeinnaam is je online identiteit, en het is belangrijk om er één te kiezen die je bedrijf goed vertegenwoordigt. In deze blogpost bespreken we enkele tips voor het kiezen van de perfecte domeinnaam voor je bedrijf.

Het kiezen van een domeinnaam voor jouw website kan een ontmoedigende taak lijken, maar er zijn een paar eenvoudige regels die kunnen helpen je opties te beperken.

1. Kies je bedrijfsnaam als domeinnaam

Ten eerste, als je een website voor een bedrijf opzet, is het raadzaam om je bedrijfsnaam als domeinnaam te gebruiken. Als je bedrijf bijvoorbeeld “je bedrijfsnaam” heet, wordt je website jebdrijfsnaam.com. Als je daarentegen een persoonlijke website of blog maakt, is het gebruik van je eigen naam een goede optie. Dus, als je naam “Kabouter Plop” is, wordt je website KabouterPlop.com.

2. Sta er niet te veel bij stil

De meeste van de beste en meest unieke domeinnamen zijn al tientallen jaren geleden opgekocht, dus het is onwaarschijnlijk dat je iets zult vinden dat nog niet bezet is. Ga gewoon voor iets dat bij je website past en beschikbaar is.

3. Kies een domeinextense

Ten slotte moet je bij het registreren van een domeinnaam een domeinextensie kiezen (.com, .org, .net, enz.). Hoewel .com de populairste keuze is en over het algemeen de beste optie, zijn .org en .net ook veel voorkomende keuzes.

Er zijn honderden verschillende topleveldomeinen (TLD’s). Deze topleveldomeinen (TLD’s) zijn ideaal voor websites die een potentieel wereldwijd publiek willen bereiken – met name .com-domeinen zijn wereldwijd bekend en vertrouwd. Als jouw doelgroep echter meer gelokaliseerd is, bijvoorbeeld klanten in eigen land, kun je een domein met een landspecifieke extensie overwegen, zoals .co.uk of .ca. Deze domeinen zijn meestal goedkoper dan de meer generieke TLD’s.

4. Kies een domeinregistrar die is geaccrediteerd door de ICANN

Wanneer je een domeinregistrar kiest, zorg er dan voor dat deze geaccrediteerd is door ICANN. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de domeinregistratie geldig en veilig is. Registrars die niet door ICANN zijn geaccrediteerd zijn misschien goedkoper, maar ze zijn het risico niet waard. Als je geld wilt besparen op je domeinregistratie, kies dan een registrar die kortingen of coupons aanbiedt.

Je kunt ook een registrar zoeken die gratis domeinprivacy biedt. Domeinprivacy beschermt jouw persoonlijke gegevens tegen vermelding in de WHOIS-database, een openbare lijst van alle domeinregistranten. Sommige registrars bieden deze service gratis aan, terwijl andere een kleine vergoeding vragen. Hoe dan ook, het is de moeite waard om je identiteit te beschermen en persoonlijke gegevens privé te houden.

Het registratieproces voor domeinen is vrij eenvoudig. Het duurt minder dan vijf minuten om het domein te kopen en de registratie te voltooien, maar het is een belangrijke investering in je website in een vroeg stadium.

Weet jij na het lezen van deze blog niet zo goed waar te beginnen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag met het maken van je website!

Wil je meer waardevolle informatie?

Neem dan contact op met AceStart en begin de online boost die jouw bedrijf verdient!

Samen met onze kennis maak jij jouw bedrijf tot een online succes.

Jacco van Lith
Webmaster bij AceStart

Dit formulier is onderhevig aan onze privacyverklaring

Gerelateerde tips