Leestijd

2,4 min

Geschreven door

AceStart

4 manieren om goedkoop een website te maken

Wil je zelf een website bouwen, maar ben je bang voor de hoge kosten? Dat hoeft niet! Een website maken hoeft niet duur te zijn. Er zijn heel wat manieren om goedkoop een website te maken. In deze blog onderzoeken we enkele manieren waarop je goedkoop een website kunt maken.

Manier 1: gratis hosting

Eén manier om goedkoop een website te maken is het gebruik van een gratis webhosting dienst. Er zijn veel gratis web hosting diensten beschikbaar, en ze zullen je toelaten om een eenvoudige website te maken zonder kosten. Gratis webhosting diensten hebben echter vaak advertenties op hun websites, en ze bieden misschien niet alle functies die je zou vinden op een betaalde webhosting dienst.

Manier 2: websjabloon

Een andere manier om goedkoop een website te maken is het gebruik van een websjabloon. Er zijn veel websites die websjablonen verkopen, en je kunt er meestal wel één vinden die geschikt is voor jouw behoeften. Zodra je een sjabloon hebt gevonden, kun je je eigen inhoud en afbeeldingen invoegen om je eigen website te maken. Dit is vaak de goedkoopste manier om een website te maken.

Manier 3: eigen html

Een website maken kan een hele klus zijn, vooral als je vanaf nul begint. Als je echter enige ervaring hebt met HTML, kun je onder al te veel moeite je eigen website maken. Dit geeft je volledige controle over het ontwerp en de inhoud van je website, maar als je kijkt naar de tijd die je kwijt bent, is het duurder dan het gebruik van een sjabloon of een gratis web hosting service. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zijn er online genoeg hulpmiddelen beschikbaar die je op weg kunnen helpen. Met een beetje moeite kun je een website maken die zowel uniek als stijlvol is.

Manier 4: wordpress CMS

Een andere optie voor het maken van een goedkope website is het gebruik van een content management systeem (CMS). Een CMS is een softwareprogramma dat helpt bij het maken en beheren van je website. WordPress is een populair CMS dat gratis te gebruiken is. Er zijn ook veel andere CMS-programma’s beschikbaar, zowel gratis als betaald. Het gebruik van een CMS zal meestal duurder zijn dan het gebruik van een gratis web hosting service, maar het geeft je meer controle over je website.

Heb je hulp nodig?

Het maken van een website hoeft niet duur te zijn. Er zijn veel manieren om goedkoop een website te maken, waaronder het gebruik van een gratis webhosting dienst, kortingen of speciale aanbiedingen.

Als je meer controle wilt over je website, of als je meer functies wilt toevoegen, kun je betaalde webhosting overwegen. Betaalde webhosting diensten geven u meer ruimte en bandbreedte dan gratis web hosting diensten. Wij helpen je hier graag mee! Neem nu contact met ons op als je een website wilt laten maken.

Wil je meer waardevolle informatie?

Neem dan contact op met AceStart en begin de online boost die jouw bedrijf verdient!

Samen met onze kennis maak jij jouw bedrijf tot een online succes.

Jacco van Lith
Webmaster bij AceStart

Dit formulier is onderhevig aan onze privacyverklaring

Gerelateerde tips